Önce kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayın. Buzdolabına koyun yağ donsun kekin daha kolay kalıptan çıkması için.
Fırını 180 derece alt üst ayarda açın ısınsın.
Yumurta ,vanilya şekeri ve şekerleri beş dakika çırpın .
Sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip bir iki çırptıktan sonra un, ceviz içi tarçın kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve mikserin düşük ayarında çırpın.
Sonra havuçları ekleyip spatula veya kaşık ile karıştırıp yağlanmış kalıba döküp tezgaha üç kere vurun hava kabarcıkları olmaması için.
Keki fırına koyup pişirin ilk 45 dakika fırının kapağını açmayın 50 dakika olunca kürdan testi yapın kürdan temizse fırından alıp 15 dakika dinlendirip kalıptan çıkartın. Bu kek çok lezzetli sünger gibi ayrıca ıslağımsı bir kıvamı oluyor. Mıtlaka deneyin 😊.