Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Sünger Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Sünger Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Sünger Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı esmer şeker (Yoksa normal şeker)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç (250 ml bardak)
  • 1 paket kabartma tozu

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Sünger Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayın. Buzdolabına koyun yağ donsun kekin daha kolay kalıptan çıkması için.
  2. Fırını 180 derece alt üst ayarda açın ısınsın.
  3. Yumurta ,vanilya şekeri ve şekerleri beş dakika çırpın .
  4. Sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip bir iki çırptıktan sonra un, ceviz içi tarçın kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve mikserin düşük ayarında çırpın.
  5. Sonra havuçları ekleyip spatula veya kaşık ile karıştırıp yağlanmış kalıba döküp tezgaha üç kere vurun hava kabarcıkları olmaması için.
  6. Keki fırına koyup pişirin ilk 45 dakika fırının kapağını açmayın 50 dakika olunca kürdan testi yapın kürdan temizse fırından alıp 15 dakika dinlendirip kalıptan çıkartın.
    Bu kek çok lezzetli sünger gibi ayrıca ıslağımsı bir kıvamı oluyor.
    Mıtlaka deneyin 😊.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın