Oda sıcaklığında olmalı tam malzemeler.Önce yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
Sütü akışkan yağ ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Cevizi ilave ediyoruz tarçın ve nişastayı ilave ediyoruz.
Unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Havuçları rendeliyoruz.
Kek kalıbını tereyağla her yerini yağlıyoruz.
Rendelediğimiz havuçları kalıbın içine her yerine gelecek biçimde döküyoruz.
Üzerine hazırladığımız kek harcını kalıba döküyoruz.
170 derece fırında takribî 40 dakika kadar içini sürükleyene kadar pişiriyoruz. Keki bir kürdanla test ediyoruz keke kürdanı daldırıyoruz yapışmıyorsa pişmiştir. Afiyetle.