Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu , Cevizli Baton Kek

Havuçlu , Cevizli Baton Kek

Tarifin Hikayesi

Havuçlu , Cevizli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı akışkan yağ
  • 1 su bardağından azıcık beceriksiz ceviz
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın
  • 2 orta boy havuç (kocaman rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2, 5 su bardağı değin un

Havuçlu , Cevizli Baton Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak baton kalıbı hiç bir yerinde boşluk kalmayacak şekilde bolca margarinle yağlayıp buzdolabına kaldırın.
  2. Bu operasyon kekin kalıptan kolayca çıkması için manâlı. İstediğiniz diğer bir kalıpta kullanabilirsiniz.
  3. Yumurta ve şekeri en ince ayrıntısına kadar köpürene dek çırpın, süt ve akışkan yağ ekleyip şöyle bir çırpın.
  4. Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçın ekleyip çırpın.
  5. Havuç ve ceviz ekleyip düşük devirde çırpın.
  6. Buzdolabından kalıbı çıkarıp harcı dökün birkaç defa yere vurun.
  7. Isınmış 160-170° derece fırında kürdan pak çıkana değin pişirin.
  8. İlk yarım saat fırının kapağını açmayın 15 dk değin birincil sıcağı çıktıktan daha sonra kalıptan kontrollü bir şekilde çıkarın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın