Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Havuçlu Baharatlı Yumuşak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Havuçlu Baharatlı Yumuşak Kek

Havuçlu Baharatlı Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta oda sıcaklığında
  • 1.5 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi süt
  • 2 su kadehi elenmiş un
  • 2 tane rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • Damla çikolata
  • 100 ml krema
  • 80 gram sütlü çikolata

Havuçlu Baharatlı Yumuşak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 7-8 dakika köpük olana kadar çırpılıryumurtalar oda sıcaklığında olacak ve çok iyi çırpılacak püf noktası.
  2. Sıvıyağ ve süt ilave edilir usulca karıştırılır.
  3. Baharatlar ilave edilir.
  4. Yavaş yavaş elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilya ilave edilir spatula ile mikser kullanmayınız söndürmeden karıştırılır.
  5. En son rendelenmiş havuçlar ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
  6. Yağlanmış kek kalıbına dökülür üzerine unlanmış damla çikolata ilave edilir.
  7. 170 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika pişirilir.
  8. Sosu için krema ısıtılır ocaktan aldıktan sonra içine çikolata ilave edilir.
  9. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kekin üzerine dökülür.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.