Malzemeler
Üzeri için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in salata tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Ayvaları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını ceddip derin bir salata kasesine kocaman kocaman rendeleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu dolaştırın.
Havuçları arınıp yıkayın. Rendenin kocaman tarafıyla rendeleyip ayvalara ilave edin. Maydanozu yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın. Mor lahanayı arınıp doğrayın.
Mayonez, yoğurt ve cevizi ayrı bir kaba alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın.
Sosu salataya ilave edip iyice harmanlayın. Salata tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz ve ceviz içlerini serptikten sonra servis yapın.