Sizler için seçtiğim, pötibör bisküvi ve havuç ile hazırlayacağımız pasta tarifimizin ismi Havuç Pastası Tarifi. Özellikle takipçilerimizin havuç gibi bir sebzenin pasta içinde kullanılmasını yadırgadığını bizlere gelen yorumlarda okumaktayım. Gerçeğine bakarsanız havuç içinde şeker oranı en çok olan sebzelerin başında kazanç ve bu sebeple gerek tatlılarda gerekse keklerde oldukça fazla kullanılan malzemeler arasında olması oldukça natüreldir, diyerek tarifler mevzusunda yeni olan takipçilerimiz ’ e minik bir anımsatma yapalım. Bu kısa bilgiden sonra Pastamızı yapmaya hazırsanız lezzetli Havuç Pastası Tarifi sizlerle…
2 koli pötibör bisküvi
1,5 çay fincanı, tozşeker
1 kilo havuç
1 tane muz
2 yemek kaşığı, kakao
1 çay fincanı, ceviz
1 yemek kaşığı, portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 çay fincanı, hindistancevizi
Öncelikle, havuçları yıkayıp, kazıyalım ve rende yapalım, tencereye alıp üzerine su ve şekeri ilave edip pişmeye vazgeçelim. Havuçlar suyunu çekince ocaktan alalım soğumaya vazgeçelim, soğuyunca cevizi ve parçaladığımız bisküvileri ilave edelim. Portakal kabuğu rendesini, kakaoyu ilave edelim, yoğurarak tüm malzemenin karışmasını sağlayalım. Pasta çemberinin içine yarısını alalım ve bastıralım. Hazırladığımız krem şantinin yarısını yayalım, krem şantinin üzerine dilimlediğimiz muz parçalarını yerleştirelim. Kalan hamuru üzerine bastırarak alalım, krem şantiyi üzerine sürelim her yerine gelmesine dikkat ederek muz ve ceviz ile süsleyelim. Bir gece buzdolabında dinlendirip, üzerine hindistancevizi serpelim dilim dilim servise sunalım. Afiyet olsun.