Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,41
  • BIST
    %0,31
Havuç Pasta

Havuç Pasta

Ayrıntılar için üzerini tıklayın

Bayram geçeli baya oldu, benim sayfanın suratı aynı kaldı. Hakikatinde farklı bir tarif olmadığı için bunu yayımlamayacaktım ama yeni birşeyler sınayamıyorum ve daha uzun vakit sayfa aynı kalmasın diye ve natürel ki belki birilerine fikir olur diye ilave etmek istedim.

Pastayı yengem, yeğenim için doğum gününde yaptı. Doğum günü detayları burada. Havuç yalnızca pastanın görüntüsünde var. Pandispanya olarak normal yağsız-yoğurtsuz pandispanya, krema olarakta kremşanti. Renklendirmek için sarı ve kırmızı besin boyası. Ara katlara böğürtlen ve şeftali. Buraya Müge’nin yoğurtlu pandispanyasını sınadıktan sonra artık hiç bir pandispanyayı hoşlanmadığımı anekdot düşmek isterim.

Biçim için yapılanlar:

Dikdörtgen fırın tepsisinde pandispanya pişirilir. Pandispanya uzun kenarından kesilip iki minik dikdörtgen elde edilir. 1. dikdörtgen bıçakla traşlanarak havuç biçimi verilir. Öbür katın üzerine konup aynı biçimde traşlanır. Yandan çıkan artık pandispanyalar ise tepede yaprak olarak kullanılır.

Süsleme:

Sarı ve kırmızı besin boyası ile turuncu kremşanti elde edilip pasta kaplanır, bir çatalın ucu ile kumpassız kesik kesik kıvrımlar çizilir çok bastırmadan. Pastanın üzerine kakao veya hindistan cevizi ara ara ve az az serpiştirilerek havuç tesiri artırılır.

Yaprak olacak parçalar alt kısım kaplandıktan sonra üzerine pandispanyalar yerleştirilip sarı ve mavi renk katılarak yeşil renkli yapılan krem şanti ile kaplanır. Dilerseniz yeşi tonlu fosfor serpip hareket verebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Havuç Pasta

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın