Öncelikle keki için yumurta ve şekeri mikserle biraz çırptım.
Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt ekleyip biraz daha çırptım.
Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakao’yu ekleyip iyice bir karıştırdım.
Daha sonra fırın tepsimin altını yağlayıp kek harcını üzerine döküp 180 dereceli fırında 30 dakika kabarıp pişene kadar pişirdim.
Muhallebisi için havuçları tencereye alıp üzerine toz şeker ekleyip biraz da sıcak su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bıraktım.
Daha sonra pişen havuçları bılandrda iyice çektim. Pürüzsüz olana kadar.
Daha sonra sütü, nişastayı ve unu bir kaba alıp iyice çırpıp havuçlu sosun üzerine döküp kısık ateşte göz göz olana kadar pişirdim.
En son vanilya ve margarin ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra ocaktan aldım ve soğumuş olan kekimin üzerini soğuk süt ile biraz ıslatıp üzerine muhallebiyi döküp spatula ile düzetip soğuması için buzdolabında dinlenmeye bıraktım.
Daha sonra hazır dilimleyip servis ettim ve gerçekten çok lezzetli oluyor denemenizi öneririm. 🌸.