Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,74
  • BIST
    %-1,13
Havuç Kızartması

Havuç Kızartması

Havuç Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 5 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 dal maydanoz
  • Tuz

Havuç Kızartması Nhakikat Yapılır?

  • İlk olarak havuçları arının ve kalın bir biçimde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
  • Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu vazgeçip çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şekeri serpip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sarımsakları atayıp tuzla havanda ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kaba alıp iyice çırpın.
  • Havucu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dolaştırarak dökün. Üzerini maydanozla süsleyip pul biber serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Havuç Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Havuçların ham kalmasını istemiyorsanız, kızartmadan evvel haşlayabilirsiniz.
  • Havuçları haşlamak için kaynar su içine atın ve 3-4 dakika pişirin. Ardından soğuk suya atın ve birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın ve yapışmaz tavada pişirin.
  • Havuçları sudan çıkarttıktan sonra kesinlikle kurutun. Aksi takdirde yağ ve su karışımı makûs sonuçlanabilir.
  • Kızarttığınız havuçları, kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Havuçları servis edeceğiniz zaman üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Dilerseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Havuç Kızartması Kaç Kalori?

  • Havuç kızartmasının bir porsiyonu, takribî 200 kaloridir. Bir porsiyon, 150 gram havuç kızartması kapsar. Kalori bedelini düşürmek için, kızartmak yerine yalnızca haşlamayı ve yoğurtla soslamayı seçim edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın