İlk olarak havuçları arının ve kalın bir biçimde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu vazgeçip çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şekeri serpip karıştırın ve ocaktan alın.
Sarımsakları atayıp tuzla havanda ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kaba alıp iyice çırpın.
Havucu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dolaştırarak dökün. Üzerini maydanozla süsleyip pul biber serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Havuçların ham kalmasını istemiyorsanız, kızartmadan evvel haşlayabilirsiniz.
Havuçları haşlamak için kaynar su içine atın ve 3-4 dakika pişirin. Ardından soğuk suya atın ve birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın ve yapışmaz tavada pişirin.
Havuçları sudan çıkarttıktan sonra kesinlikle kurutun. Aksi takdirde yağ ve su karışımı makûs sonuçlanabilir.
Kızarttığınız havuçları, kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
Havuçları servis edeceğiniz zaman üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Dilerseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Havuç Kızartması Kaç Kalori?
Havuç kızartmasının bir porsiyonu, takribî 200 kaloridir. Bir porsiyon, 150 gram havuç kızartması kapsar. Kalori bedelini düşürmek için, kızartmak yerine yalnızca haşlamayı ve yoğurtla soslamayı seçim edebilirsiniz.