Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
Havuç Helvası

Havuç Helvası

Havuç Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 kilogram havuç
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kadehi süt

Süslemek için

  • Taze biberiye dalları

Havuç Helvası Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri gibi helva tarifleri çok alaka görüyor…

Havuçları arınıp rendeleyin. Geniş bir tencereye alıp üzerine 3 su kadehi sütü ilave edin. Kısık ateşte arada bir
karıştırarak 20 dakika pişirin.

Bir su kadehi şeker, tereyağı ve üzüm pekmezi ilave edip 10 dakika daha pişirin.

Nişasta ve unu başka bir kabın içinde 1 çay kadehi sütle inceltin. Tencerenin içine ilave edip 10 dakika daha pişirin. Tencereyi
ocaktan alıp helvayı servis tabaklarına paylaştırın.

Üzerini taze biberiyeyle süsleyip ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın