Malzemeler
Şerbeti için
Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisinin boyutunda kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı dolaştırarak ve kesilen minik yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20 yufka sonrası Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Üzerine kalan 20 yufkayı aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı dolaştırarak yerleştirin. Üçgen biçiminde kesin ve üzerine kalan eritilmiş tereyağını dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya vazgeçin. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Ilık şerbeti tatlının üzerine dolaştırın. Şerbeti çekince servis yapın.