Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuç Dilimi

Havuç Dilimi

Havuç Dilimi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 40 hazır baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı
  • 2 su kadehi kocaman kırılmış Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 3 damla limon suyu

Havuç Dilimi Nasıl Yapılır?

Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisinin boyutunda kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı dolaştırarak ve kesilen minik yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20 yufka sonrası Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Üzerine kalan 20 yufkayı aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı dolaştırarak yerleştirin. Üçgen biçiminde kesin ve üzerine kalan eritilmiş tereyağını dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya vazgeçin. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Ilık şerbeti tatlının üzerine dolaştırın. Şerbeti çekince servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın