Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,37
  • BIST
    %0,48
Havuç Çorbası

Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Havuçları arınıp ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Evvel sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender ’den geçirin ve tekerrür ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.

Havuç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Havuç çorbası yaparken içine 2 kaşık krema koymanız çorbanızın içimini hem basitleştirecek hem de daha da lezzetlendirecektir. 
  • İçerisine değişik sebzeler ilave ederek besleyiciliğini de çoğaldırmanız muhtemel olacaktır.
  • Kavurduğunuz havuçlardan ayırarak son düzeyde içine atabilirsiniz. Bu görsel olarak çorbanın daha hoş gözükmesini sağlayacaktır. 
  • Çorba yaparken içerisine tavuk suyu ya da sebze suyu koymanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir.
  • Un kavurma operasyonu esnasında dikkat etmelisiniz. Ne az kavurup un kokmamalı ne de fazla kavurup unu yakmamalısınız.
  • Unun üzerine sütü ilavelerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu sebeple süratlice çırpmalısınız.
  • Çorbanın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple suyu hakimiyetli bir biçimde ilave etmelisiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın