Havuçları arınıp ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Evvel sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender ’den geçirin ve tekerrür ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.
Havuç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Havuç çorbası yaparken içine 2 kaşık krema koymanız çorbanızın içimini hem basitleştirecek hem de daha da lezzetlendirecektir.
İçerisine değişik sebzeler ilave ederek besleyiciliğini de çoğaldırmanız muhtemel olacaktır.
Kavurduğunuz havuçlardan ayırarak son düzeyde içine atabilirsiniz. Bu görsel olarak çorbanın daha hoş gözükmesini sağlayacaktır.
Çorba yaparken içerisine tavuk suyu ya da sebze suyu koymanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir.
Un kavurma operasyonu esnasında dikkat etmelisiniz. Ne az kavurup un kokmamalı ne de fazla kavurup unu yakmamalısınız.
Unun üzerine sütü ilavelerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu sebeple süratlice çırpmalısınız.
Çorbanın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple suyu hakimiyetli bir biçimde ilave etmelisiniz.