Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,89
  • BIST
    %-1,33
Hatay Usulü Sac Tavada Balık

Hatay Usulü Sac Tavada Balık

Hatay Usulü Sac Tavada Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz cinste balık
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • İsteğiniz kadar tuz
  • Mısır unu
  • Sıvıyağ

Hatay Usulü Sac Tavada Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hoşça balıklar ayıklanır ve tuzlu suda yıkanır bir süzek desteği ile süzülmeye vazgeçilir.
  2. Balıklar suyunu verdikten sonra baharatlar salça biber ve kavga etmiş sarımsak atıp harmanlanır.
  3. Saca yağ konularak yağı ısıtalım tavada kullanabilirsiniz
  4. Daha sonra balıklar mısır ununa bulanarak kızartılmaya atılır.
  5. Kızardıktan sonra servise hazırdır.
  6. Püf noktası: Balığı dünden baharatlatıp buzdolabında dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın