Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,72
  • BIST
    %0,19
Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su kadehi su

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Bir cezvenin içerisine su ilave edin ve içerisine yumurtaları ilave edin.
  • Kısık ateşte takribî 8 dakika yumurtaları haşlayın.
  • Su kaynamaya başladığında yumurtaları ocaktan alın. Bir kasenin içerisine soğuk su ilave edin.
  • Kaynayan yumurtaları soğuk su kasesine koyun ve 2 dakika bekleyin. Ardından yumurtaların kabuklarını ceddebilirsiniz.
  • Yumurta ile hazırlayabileceğiniz tarifler için, yumurtalı yemekler sayfamızdan faydalanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumurta Haşlama Süreleri

  • Rafadan Yumurta: Rafadan yumurta içi akışkan, dışı ise hafif pişirilmiş bir yumurta çeşididir. Rafadan yumurta yapmak için, su kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra yumurtaları ocaktan alın.
  • Kayısı Kıvamı: Yumurtanın kayısı kıvamında olmasını istiyorsanız, cezve içine su ve yumurtaları ilave edin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve yumurtaları soyun. Kayısı kıvamı yumurta beyazının pişmiş, içinin ise hafif akışkan kaldığı kıvama denir.
  • Tam Kıvamında Yumurta: Yumurtaların ne çok cıvık, ne de çok sert olmasını istemiyorsanız, su kaynadıktan 8 dakika sonra yumurtaları ocaktan alabilirsiniz.
  • Katı Yumurta: Yumurtaların içi ve dışının tamamen pişmesini istiyorsanız, su kaynadıktan 10 dakika sonra yumurtaları ocaktan alıp soyabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın