Bir cezvenin içerisine su ilave edin ve içerisine yumurtaları ilave edin.
Kısık ateşte takribî 8 dakika yumurtaları haşlayın.
Su kaynamaya başladığında yumurtaları ocaktan alın. Bir kasenin içerisine soğuk su ilave edin.
Kaynayan yumurtaları soğuk su kasesine koyun ve 2 dakika bekleyin. Ardından yumurtaların kabuklarını ceddebilirsiniz.
Yumurta ile hazırlayabileceğiniz tarifler için, yumurtalı yemekler sayfamızdan faydalanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumurta Haşlama Süreleri
Rafadan Yumurta: Rafadan yumurta içi akışkan, dışı ise hafif pişirilmiş bir yumurta çeşididir. Rafadan yumurta yapmak için, su kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra yumurtaları ocaktan alın.
Kayısı Kıvamı: Yumurtanın kayısı kıvamında olmasını istiyorsanız, cezve içine su ve yumurtaları ilave edin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve yumurtaları soyun. Kayısı kıvamı yumurta beyazının pişmiş, içinin ise hafif akışkan kaldığı kıvama denir.
Tam Kıvamında Yumurta: Yumurtaların ne çok cıvık, ne de çok sert olmasını istemiyorsanız, su kaynadıktan 8 dakika sonra yumurtaları ocaktan alabilirsiniz.
Katı Yumurta: Yumurtaların içi ve dışının tamamen pişmesini istiyorsanız, su kaynadıktan 10 dakika sonra yumurtaları ocaktan alıp soyabilirsiniz.