Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte Tarifi İçin malzemeler
İçi için:
1/2 su kadehi beyaz kinoa Haşlanmış
1 su kadehi yeşil mercimek Haşlanmış
1 kuru soğan Yemeklik doğranmış
Bir avuç çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kimyon
Biraz karabiber ve tuz
İstenirse azıcık da maydanoz Çeyrek demet yeterli
Zeytinyağı Köftesi için:
1 su kadehi ince bulgur
1 su kadehi irmik
4 yemek kaşığı pancar püresi Haşlanıp püre edilmiş
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su kadehi ılık su
Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte Nasıl Yapılır?
İç harcı için evvel soğanı kavurun. İçine fıstığı atıp kavurmaya devam edin. Mercimek ve kinoayı ilave edip, baharatları serpin, karıştırıp ocaktan alın.
İrmik ve ince bulguru tuzla karıştırın, 1 su kadehi ılık su ilave edip karıştırın. Şimdi usulca 2 ’inci kadehi karıştırarak ilave edin.
Bu biçimde 1-2 dakika bekletin ve içine öbür malzemeleri koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayın ve üzerini nemli bezle örtüp kenara alın.
Şimdi her bir topu avuç içine alın, suya daldırdığınız baş parmağınızla çukur açın ve avuç içinde hamuru çevirerek ve öbür elinizle de içini incelterek keseler hazırlayın.
İçlerine 1 ’er tatlı kaşığı harç malzemesinden koyup bohça gibi kapatın. Altını değişmezleyin ve kapaklı bir kaba sıralayın.
Köftelerin üzerini hiçbir an sarih vazgeçmeyin, kurur. Tamamını tamamlayınca kapağını kapatın ve buzdolabına alın. Bu biçimde 2 gün durabilir.
Servis zamanı kaynar suya atın, 3 dakika sonra süzgeçle tabaklara alın. Üzerine tereyağında köpürmüş biraz biber salçası sosu yapın ve bol mikro yeşille servis yapın.