Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %0,12
Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte

Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte

Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte Tarifi İçin malzemeler

İçi için:

  • 1/2 su kadehi beyaz kinoa Haşlanmış
  • 1 su kadehi yeşil mercimek Haşlanmış
  • 1 kuru soğan Yemeklik doğranmış
  • Bir avuç çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Biraz karabiber ve tuz
  • İstenirse azıcık da maydanoz Çeyrek demet yeterli
  • Zeytinyağı
    Köftesi için:
  • 1 su kadehi ince bulgur
  • 1 su kadehi irmik
  • 4 yemek kaşığı pancar püresi Haşlanıp püre edilmiş
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su kadehi ılık su

Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için evvel soğanı kavurun. İçine fıstığı atıp kavurmaya devam edin. Mercimek ve kinoayı ilave edip, baharatları serpin, karıştırıp ocaktan alın.
  • İrmik ve ince bulguru tuzla karıştırın, 1 su kadehi ılık su ilave edip karıştırın. Şimdi usulca 2 ’inci kadehi karıştırarak ilave edin.
  • Bu biçimde 1-2 dakika bekletin ve içine öbür malzemeleri koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayın ve üzerini nemli bezle örtüp kenara alın.
  • Şimdi her bir topu avuç içine alın, suya daldırdığınız baş parmağınızla çukur açın ve avuç içinde hamuru çevirerek ve öbür elinizle de içini incelterek keseler hazırlayın.
  • İçlerine 1 ’er tatlı kaşığı harç malzemesinden koyup bohça gibi kapatın. Altını değişmezleyin ve kapaklı bir kaba sıralayın.
  • Köftelerin üzerini hiçbir an sarih vazgeçmeyin, kurur. Tamamını tamamlayınca kapağını kapatın ve buzdolabına alın. Bu biçimde 2 gün durabilir.
  • Servis zamanı kaynar suya atın, 3 dakika sonra süzgeçle tabaklara alın. Üzerine tereyağında köpürmüş biraz biber salçası sosu yapın ve bol mikro yeşille servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın