Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %0,33
Haşlama Et

Haşlama Et

Haşlama Et Tarifi İçin malzemeler

  • 900 gr dana kol veya kürek eti
  • 4 patates
  • 3 havuç
  • 1 kereviz
  • 15 arpacık soğan
  • 10 su kadehi su
  • Tuz
  • Karabiber

Haşlama Et Nasıl Yapılır?

  • Havuçları arınıp yuvarlak doğrayın. Kerevizin kabuğunu ceddip yarım ay biçiminde doğrayın.
  • Kocaman parçalar biçiminde kesilmiş et, kereviz, havuç, tuz ve suyu tencereye alın.
  • Kaynarken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alarak arının.
  • Et yumuşadıktan sonra kabuğu ceddilmiş ve yarım ay biçiminde doğranmış patatesleri ve kabukları ceddilmiş arpacık soğanları ilave edin.
  • Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Haşlama Et Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte dana eti yerine tavuk, kuzu ve koyun eti de kullanabilirsiniz.
  • Tencereyi, etin üzerini geçecek biçimde suyla doldurun.
  • Pişirme esnasında yüzeyde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
  • Pişirme harekâtını düdüklü tencerede yaparak, zamanı kısaltabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın