Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,26
EURO
%-0,35
ALTIN
%1,57
BIST
%1,02
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır
Facebook
Twitter
Google+
30 Temmuz 2018
0
1071
+
-
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
1 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı un
yarım su bardağı süt
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Muhallebisi için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
2 dilim beyaz çikolata
1 paket vanilya
125 gram labne peyniri
Yapılışı
Önce şerbetimizi 15-20 dakika kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
Yumurtayı şekeri 8-10 dakika köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağı sütü vanilyayı irmiği haşhaşı elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbımıza boşaltıyoruz.
Bir kaç defa tezgaha vurarak hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Revanimiz ılıdığında servis tabağımıza ters çevirerek üzerine ılıyan şerbetimizi döküyoruz.
Muhallebi için labne ve çikolata hariç diğer bütün malzemeleri ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra pişiriyoruz.
Muhallebi kıvamına geldiğinde labne peynirini ve çikolatamızıda ekleyerek iyice karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
Muhallebimiz ılıdığında revanimizin üzerine döküp arzuya göre süslüyoruz.
Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
haşhaşlı muhallebili tatlılar
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır
lezzetli revani nasıl yapılır
Muhallebili revani tarifi
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Karpuzlu Dondurma Nasıl Yapılır
Önceki Yazı
Muhallebili Turta Yapımı
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı