Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı süt

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Muhallebisi için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 dilim beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram labne peyniri

Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi 15-20 dakika kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
  2. Yumurtayı şekeri 8-10 dakika köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvıyağı sütü vanilyayı irmiği haşhaşı elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  4. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbımıza boşaltıyoruz.
  5. Bir kaç defa tezgaha vurarak hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  7. Revanimiz ılıdığında servis tabağımıza ters çevirerek üzerine ılıyan şerbetimizi döküyoruz.
  8. Muhallebi için labne ve çikolata hariç diğer bütün malzemeleri ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra pişiriyoruz.
  9. Muhallebi kıvamına geldiğinde labne peynirini ve çikolatamızıda ekleyerek iyice karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
  10. Muhallebimiz ılıdığında revanimizin üzerine döküp arzuya göre süslüyoruz.
  11. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın