Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi irmik
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 çay kadehi haşhaş
  • Yarım su kadehi portakal suyu
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su kadehi su
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser takviyesiyle çırpın.
  • Üzerine yoğurt, akışkan yağ ve portakal suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeleri aynılaşıncaya kadar çırpın.
  • Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  • Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama hoşça yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında takribî 30 dakika pişirin.
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen sürüklediğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, konut imali vanilyalı dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbetin kıvamlı olması için, limon suyunu kaynadıktan sonra ekleyin.
  • Tarifteki yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına itina gösterin.
  • Hamurun iyi köpürmesi için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
  • Tatlının şerbeti emmesi için, piştikten sonra üzerine kürdan daldırarak minik delikler açın.
  • Tatlı sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek iyice emilmesini sağlayın.

1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?

  • Haşhaşlı revaninin bir dilimi, takribî 300 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın