Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %-0,49
Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

Revaniyiyi haşhaşla sınadınız mı? Hayır diyorsanız, hemen sınamanızı nasihat ederiz. Haşhaş, keklere ve şerbetli tatlılara çok yakışıyor. Bu tarifimizde de irmik ile harikulade bir lezzet geçimi sağladığını göreceksiniz. Yemeklerden sonra davetlilerinize sunacağınız sütlü tatlılar arasında en çok hoşlanılan tatlı tariflerinden olacağından eminiz. Buyrun tarifimize o zaman… Bu arada irmik demişken irmik tatlısı tarifimiz de çok yakalandı. Bizden söylemesi:

Malzemeler:
3 tane oda ısısında yumurta

170 gram 1 su kadehi şeker

250 gram 1 su kadehi süt

220 gram 1 su kadehi sıvıyağ

1 su kadehi, haşhaş

150 gram 1 su kadehi irmik

1 kutu kabartma tozu

1,5 su kadehi un

Şerbeti için:

340 gram  2 su kadehi şeker

500 gram 2 su kadehi su

1 dilim limon

Üzerini süslemek için:

Krem şanti 1 kutu

200 gram süt

ceviz, fındık

Revani Tarifi

Şerbeti soğuk olacağı için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye sü ve şekeri alalım karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynadıktan sonra limon dilimini ilave edip kısık ateşte azıcık kaynatalım. Bir köşeye alalım soğuması için bekletelim.

Karıştırma kabına yumurtaları kıralım ve çırpıçı ile çırpalım şekeri ilave  edelim çırpalım. Üzerine irmiği ilave edelim, sütü, sıvıyağ, haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş unu ilave edelim devamlı karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına hazırladığımız revani harcını dökelim, 170 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim, soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan revani kekin üzerine her yerine gelecek biçimde dökelim.

Bir kapta, süt ve krem şantiyi çırpalım, hazırladığımız krem şantiyi, şerbetini sürükleyen tatlımızın üzerine dökelim bir spatula ile yayalım.  Servise sunmadan evvel dilimleyelim, üzerine ceviz veya fındıkla süsleyelim.

Afiyet olsun….

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın