Revaniyiyi haşhaşla sınadınız mı? Hayır diyorsanız, hemen sınamanızı nasihat ederiz. Haşhaş, keklere ve şerbetli tatlılara çok yakışıyor. Bu tarifimizde de irmik ile harikulade bir lezzet geçimi sağladığını göreceksiniz. Yemeklerden sonra davetlilerinize sunacağınız sütlü tatlılar arasında en çok hoşlanılan tatlı tariflerinden olacağından eminiz. Buyrun tarifimize o zaman… Bu arada irmik demişken irmik tatlısı tarifimiz de çok yakalandı. Bizden söylemesi:
Malzemeler:
3 tane oda ısısında yumurta
170 gram 1 su kadehi şeker
250 gram 1 su kadehi süt
220 gram 1 su kadehi sıvıyağ
1 su kadehi, haşhaş
150 gram 1 su kadehi irmik
1 kutu kabartma tozu
1,5 su kadehi un
Şerbeti için:
340 gram 2 su kadehi şeker
500 gram 2 su kadehi su
1 dilim limon
Üzerini süslemek için:
Krem şanti 1 kutu
200 gram süt
ceviz, fındık
Revani Tarifi
Şerbeti soğuk olacağı için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye sü ve şekeri alalım karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynadıktan sonra limon dilimini ilave edip kısık ateşte azıcık kaynatalım. Bir köşeye alalım soğuması için bekletelim.
Karıştırma kabına yumurtaları kıralım ve çırpıçı ile çırpalım şekeri ilave edelim çırpalım. Üzerine irmiği ilave edelim, sütü, sıvıyağ, haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş unu ilave edelim devamlı karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına hazırladığımız revani harcını dökelim, 170 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim, soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan revani kekin üzerine her yerine gelecek biçimde dökelim.
Bir kapta, süt ve krem şantiyi çırpalım, hazırladığımız krem şantiyi, şerbetini sürükleyen tatlımızın üzerine dökelim bir spatula ile yayalım. Servise sunmadan evvel dilimleyelim, üzerine ceviz veya fındıkla süsleyelim.
Afiyet olsun….