Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 10-15 adet kuş üzümü
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-10 adet tuzsuz badem
- 1 paket Vanilya
- Pasta şekerlemesi
Yapılışı
ilk önce kuş üzümü ve bademleri rondodan toz haline gelinceye kadar geçiriyoruz. Tenceremize sütümüzü, irmiğimizi, şekerimizi, tereyağımızı ve rondodan geçirdiğimiz badem, kuş üzümünü ve son olarak vanilyamızı ekleyip koyulaşıncaya kadar güzelce pişiriyoruz.
Ben kalp seklindeki kek kalıbını kullandım daha sonrasında da servis ederken kalp şeklindeki kalıplarla kestim ama porsiyonluk olsun derseniz muffin kalıplarında da harika oluyor. Kabımıza boşalttığımız muhallebimizi buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Soğuduktan sonra ters çevirip süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.