Öncelikle 1 adet limonu temizce yıkayıp kabuğunu rendeliyoruz. Ardından suyunu sıkıp bir kenara koyuyoruz.
Daha sonra uygun bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile köpük olana kadar çırpıyoruz. Sırayla limon suyu, limon kabuğu, sıvı yağ, yoğurt, mavi haşhaşı da koyup karıştırıyoruz.
Kuru malzemelerin hepsini un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini de eleyip kek hamurumuzu spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Ardından yağlanmış kek kalıbına susam tanelerini serperek kalıbın her tarafını kaplıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü olarak kekimizi pişiriyoruz. Kürdan testi ile kontrolünü sağladığımız keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
İyice soğumuş olan keki servis tabağına alıp ters çeviriyoruz. Haşhaşlı limonlu kekimizi dilimleyip yanında çay ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🍋🍋🍋.