Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2, 5-3 su bardağı un
  • 1 limon rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı labne

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Keki için önce yumurta, şeker, vanilin ve limon kabuğunu 6-7 dk köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip biraz karıştıralım.
  3. Sonra haşhaş ve limon suyunu ila edip biraz daha karıştıralım.
  4. En son un ve kabartma tozunu ekleyelim güzelce çırpalım.
  5. Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp kek hamurunu kalıba ekleyelim.
  6. 160-170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. (Not; benim kalıbım derin olduğu için bu şekilde pişirdim. Eğer sizin kalıbınız daha geniş ve yayvansa 180 derece fırında 35-45 dk pişirmeniz yeterli gelecektir. )
  7. Pişen kekimizi fırından çıkarıp kalıpta soğumasını bekleyelim.
  8. O sırada glazür sosumuzu hazırlayalım.
  9. Sos için limon suyu ve labneyi karıştırıp içerisine pudra şekerini ekleyelim.
  10. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Dilerseniz süzgeçtende geçirebilirsiniz.
  11. Hazırladığımız sosu kalıptan çıkardığımız kekin üzerine güzelce yayalım. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun😊🌷.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın