Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Haşhaşlı Krema Dolgulu Kafes Kek

Haşhaşlı Krema Dolgulu Kafes Kek

Tarifin Hikayesi

Haşhaşlı Krema Dolgulu Kafes Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker ( 250 gram)
  • 1 su bardağı ılık süt ( 250 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( 250 ml )
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş ( 150 gram)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 450 gram un
  • 500 gram labne (Kuark)
  • 2 adet yumurta
  • 30 gram pudra (2 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • İstediğiniz herhangi bir reçel (3 yemek kaşığı kadar)

Haşhaşlı Krema Dolgulu Kafes Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
  3. En son olarak haşhaş, vanilya, nişasta, kabartma tozu ve unu ilave edip güzelce karıştırın.
  4. Hamurunuzu katı yağ ile yağlamış olduğunuz dikdörtgen bor cam tepsiye dökün.
  5. Kreması için reçel hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde güzelce karıştırın.
  6. Kremayı sıkma torbasına koyup hamurun üzerine çapraz olacak şekilde sıkın resimlerden bakabilirsiniz.
  7. Kremanın üzerine çapraz köşelerin üstüne bir çay kaşığı reçel koyup.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar kontrollü pişirin.
  9. Fırından çıkarmış olduğunuz kekinizi soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋😋😋.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın