Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı Oda sıcaklığında yumuşamış
  • 3 yumurta Birinin akı ayrılacak
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz haşhaş

Şurubu için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon syat

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağını derin bir yoğurma kabına alın. Yumurtalardan birinin akını ayırıp diğer yumurtaları teker teker tereyağının üzerine ekleyin.
  • Vanilya, kakao, irmik ve kabartma tozunu katıp unu azar azar ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğtümörün.
  • Fırın tepsisini yağlayın ya da pişirme kağıdı serin. Haşhaşı bir tabağa yayın. Ayırdığınız yumurta akını bir başka kaseye koyun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra üzerlerine hafifçe bastırın. Eğer hamur elinize yapışıyorsa elinizi sıvı yağla ıslatabilirsiniz.
  • Hazırladığınız şekerpareleri önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayıp yağlı fırın tepsisine yerleştirin. İsterseniz şekerparelerin üzerini fındık ya da bademle süsleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Şurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekleyin.
  • Şekerpareleri fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine ılık şerbeti gezdirin. Tatlının şurubu çekmesi için 30 dakika bekleyip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız klasik şekerpare tarifine göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın