Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,17
Haşhaşlı Fincan Tatlısı

Haşhaşlı Fincan Tatlısı

Haşhaşlı Fincan Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 koli vanilya
  • Mavi haşhaş

Haşhaşlı Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vanilya, tereyağı ve haşhaş dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır. İyice karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebiye tereyağı ve vanilya ilave edilir. Eriyene kadar karıştırılır.
  • İsteğe bağlı olarak mavi haşhaştan bir tatlı kaşığı kadar muhallebinin içine de katılabilir.
  • Fincanların içi nemlendirilir ve muhallebi paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda ardından 2-3 saat dolapta bekletilir.
  • Mavi haşhaş bir kaseye alınır. Fincanlardan teker teker çıkartılarak muhallebiler mavi haşhaşa bulanır.
  • Kase hafifçe sallanarak bulanacağı gibi el desteğiyle de bulanabilir. Dikkatli olmak gerekir, çok vurulursa dağılabilir.
  • Servis tabağına alınan tatlının üstüne istediğiniz meyve yada ceviz gibi malzeme koyabilirsiniz. 
  • Hatta ortası çukur bir silikon kapta soğuttuysanız orta boşluğuna çikolata da koyabilirsiniz. Afiyetle ❤️

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın