Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,05
Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaş,  bizzat benim gerek tatlılarda gerekse tuzlu hamur işlerinde en çok sevdiğim malzemedir. Özellikle, hamur işi ve sütlü tatlı ya değişik bir lezzet katan haşhaş, bugünkü yemek tarifimizin  ana malzemesi. Evet kadınlar, gerek konuklarınıza gerekse beş çaylarınız da çayın yanına hazırlayabileceğiniz nefis ve doyurucu imal safhalı  haşhaşlı çörek tarifi nin safhalı fotoğraflar ile hazırlanmış tarifi sizlerle…

Haşhaşlı Çörek Tarifi için malzemeler

375 gram un 3 su kadehi

40 gram akışkan yağ yarım çay kadehi

30 gram şeker iki yemek kaşığı

tuz bir tatlı kaşığı

Maya15 gram

250 gram Süt 1 kadeh ılık

1 tane yumurta

İç malzemeleri:

Haşhaş100gram

1 çay kadehinden azıcık fazla akışkan yağ

1 adet yumurta akın

Ceviz 1 çay kadehi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

  • Unu tezgah üstüne alıp ortasını açın ve unun ortasına ılık sütü dökün, daha sonra  sırası ile  maya, şeker, tuz, yumurtayı ve akışkan yağı ilave edip hamuru derleyip yoğurunuz ve 1 saat mayalanması için bekletiniz.
  • Hamur dinlenirken çöreğin içini hazırlayalım, bir kabın içine aldığınız haşhaşın üstüne akışkan yağ ve yumurta akını ilave ederek karıştırınız. Haşhaş tarifimizin içi hazır.
  • Gizeme geldi dinlenen hamurumuzu hazırlamaya, hamuru ince bir biçimde açtıktan sonra haşhaşlı  iç malzemeyi her tarafa denk bir şekilde yayınız ve cevizleri de serpiniz .
  • Daha sonra hamuru fotoğrafta olduğu gibi rulo yapıp  ortadan kesiniz.İkiye kesilmiş hamurumuzu saç örgüsü gibi kıvırarak uncundan başlayarak  sarıyoruz. detaylı görmek için kesinlikle görsellerimiz araştırın
  • Hamuru  şekillendirdikten sonra üzerine yumurta sarısını da sürerek tepsinize yerleştirin. Takribî olarak on dakika 50 derecelik fırında  dinlendikten sonra
  • 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriniz. Çöreğimiz hazır afiyet olsun

 FOTOĞRAFLARI DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…