Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Harire Tatlısı

Harire Tatlısı

Harire Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Pekmezli kat için

  • Yarım litre süt
  • 1.5 çay kadehi pekmez
  • 1 çay kaşığı toz jelatin
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı toz yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Su

Sade kat için

  • Yarım litre süt
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz jelatin
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı toz yenibahar
  • Su

Üzeri için

  • Kocaman kırılmış ceviz
  • Dondurma

Harire Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pekmezli kat için süt ve pekmezi bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Toz jelatin, şeker ve hafif sulandırdığınız nişastayı ilave ederek tatlı kıvam alıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Yenibahar, toz tarçın ve kocaman kırılmış cevizi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerinin tabanına paylaştırın. Sade kat için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kalan malzemeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Sade katı ılınan pekmezli katın üzerine yayın. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Servis tabaklarına ters çevirin. Üzerini ceviz ve dondurma ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın