Pekmezli kat için
Sade kat için
Üzeri için
Pekmezli kat için süt ve pekmezi bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Toz jelatin, şeker ve hafif sulandırdığınız nişastayı ilave ederek tatlı kıvam alıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Yenibahar, toz tarçın ve kocaman kırılmış cevizi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerinin tabanına paylaştırın. Sade kat için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kalan malzemeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Sade katı ılınan pekmezli katın üzerine yayın. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Servis tabaklarına ters çevirin. Üzerini ceviz ve dondurma ile süsleyerek servis yapın.