Harika Tadıyla Asıl Brownie Tarifi İçin Malzemeler
150 gram bitter çikolata
150 gram sütlü çikolata
150 gram tereyağı
3 adetyumurta
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi un
1 koli vanilya
1 fincan 15 adet eşi beyaz çikolata
1 fincan sütlü çikolata
1 fincan frambuaz
Harika Tadıyla Asıl Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tereyağımızı eritme operasyonu ile başlıyoruz. Tereyağını bir sos tenceresinin içerisinde eritelim.
Eriyeni tereyağını ocaktan alalım ve parça parça dağıldığımız çikolataları içerisine ilave edelim karıştıralım.
Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alalım.
Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ilave ederek hoşça çırpalım.
Çırptığımız şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı ilave edip karıştıralım.
Tüm karışımı ilave edip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edip, spatula takviyesiyle karıştıralım.
Ardından pişirme kağıdı serilmiş kare borcama hazırladığınız karışımın yarısını aktaralım. Borcama aktardığımız karışımın üzerine beyaz ve sütlü çikolataları serpistirelim.
Kalan karışımı ilave edip karışımın üzerini spatula desteği ile düzenleyip, frambuazları dizelim.
170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlendikçe kıvamı hoşlaşacaktır. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Püf noktası :Çikolatayı tereyağının sıcaklığında hoşça eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin.
Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.
Pişirme önerisi.Eğer brownie ’nin çok nemli kalmasını istiyorsanız 170 derecede 30 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı hoşlanıyorsanız 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.