Hamuru üretimi için minik bir tencereye 1 su kadehi su ve ya koyarak kaynatalım daha sonra bir su kadehi unu ilave ederek iyice karıştıralım 2-3 dakika karışımı aralıksız olarak pişirdik karıştırıp pişirelim.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika soğumasını bekleyelim hamur soğuduktan sonra 3 yumurtayı teker teker kırarak yedirelim yumurtaları iyice yedirdikten sonra yapışık bir hamur elde etmiş olacağız.
Hamurun iyi kabarması için yumurtaları iyi bir biçimde yedirmemiz gerekmektedir.
Hamurları kaşık takviyesiyle ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizelim dizerken aralarında 2-3 cm boşluk vazgeçme ilgisizlik etmeyelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında vasati 40 dakika pişirelim.
İç dolgu kreması üretimi için vanilya haricindeki tam malzemeleri tencereye koyarak aralıksız karıştırarak kremayı pişirelim.
Kremamız kaynadıktan sonra vanilyayı da ilave edip soğumaya vazgeçelim.
Soğuyan kremayı ikiye dağıldığımız profiterol hamurlarının içerisine doldurup tepsiye dizelim.
Çikolatalı sos üretimi çikolata ve margarin haricindeki tam malzemeleri tencereye alarak kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolata ve margarini ilave edip eriyene kadar karıştıralım çikolatalı soslumuz hazır daha evvelden hazırladığımız profiterollerin üzerini dolaştıralım. Sınayanlara şimdiden afiyet olsun