Hazırlamış olduğunuz kremadan ve içine 4 tane muz bi paket kadar çakıl taşı çikolata karıştırılıp resimden de görüldüğü gibi orta kısıma sıkılacak
80 gram çikolata
100 gram krema
1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
Çilek pasta süsleri inci kalp top çikolata çekmece çikolata rulo katkat
Not:İstediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz
Harf Pasta Teremyağlı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pastamızın kremasını hazırlayalım.Vanilya, teremyağ ve kremşanti hariç malzemenin tümünü tencereye alalım.
Ocak açılmadan önce pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Daha sonra ocağı açalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Bu aşamada kıvam koyulaşacaktır korkmayın, kıvamı koyuysa doğru yoldasınız demektir.
Kaynayınca ocağın altını kısalım ve 2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Vanilya ve tereyağını eklenip tekrar karıştıralım.
Kremayı soğumaya bırakalım. (fakat burada dikkat etmelisiniz kabuk tutmamalı bunun için sürekli karıştırmanız lazım. ).
Krema soğuduktan sonra toz kremşantiyi hazırladığımız kremaya ekleyerek mikser ile iyice çırpalım.
Daha sonra kremamızın üzerine streç geçirip 1 gün dolapta bekletelim (böylesi daha güzel oluyor ama aynı gün kullanacaksanız en az 2 saat dinlendiresiniz).
Kullanmadan önce tekrar mikser ile çırparsanız kıvamı daha güzel olacaktır. Kremamız kullanıma hazır.
Şimdi pandispanyamızın hazırlanışına geçelim; yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım.
Yumurta aklarına birkaç damla limon suyu sıkıp köpürtelim sonra azar azar şekerimizin yarısını ekleyerek yaklaşık 10 dakika mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Başka bir kapta yumurta sarısına şekeri, suyu ekleyip iyice köpürene kadar çırpalım.
Sarılar ve akları büyük bir kaba alarak un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenerek karışıma yavaş yavaş ekleyerek altan üste doğru el çırpıcısıyla yavaş hareketlerle karıştıralım.
Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra karışımı tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk pişirelim. (fırından fırına değişebilir kontrollü pişirmekte fayda var. ).
Pişen keki fırından çıkartıp soğutalım. (kek bir gece önceden yapılıp buzdolabında dinlendirilirse daha iyi olur. ).
Ganaj için kremamızı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutalım ve daha sonra ocağı kapatıp çikolatamızı ilave ederek karıştıralım iyice eridikten sonra soğutalım kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
Soğutulan keki bıçak veya ip yardımıyla 2 parçaya ayıralım.
Pasta yapım aşaması; yağlı kağıttan dilediğiniz harfi, rakamı çizip şeklini çıkartalım.
Ayırdığımız kekleri bu harf veya rakam şema ile keselim.
Kekleri süt ile ıslatıp;kek, ganaj, krema, kek, ganaj, krema sırası ile dizelim. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.