Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Harf Pasta (Okumaya Başlama Kutlaması İçin)

Harf Pasta (Okumaya Başlama Kutlaması İçin)

Tarifin Hikayesi

Harf Pasta (Okumaya Başlama Kutlaması İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket sıvı krema
  • 3 -4 yemek kaşığı toz şanti
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket 80 gram tablet bitter çikolata
  • Çilek
  • Kivi
  • Muz
  • Damla çikolata
  • Kuru meyveler
  • Rulo gofret vs. vs. vs.

Harf Pasta (Okumaya Başlama Kutlaması İçin) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğuması için pastacı kremasını hazırlayalım.
  2. Tencereye vanilya, krema, tereyağı ve şanti hariç diğer malzemeleri ekleyim çırpalım.
  3. Ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim dibi çabuk tutuyor.
  4. Nişasta kokusu çıkınca tereyağınıda ekleyip bir tur karıştırıp ocaktan alalım.
  5. Buzdolabına koyup soğumaya bırakalım.
  6. Vaktiniz varsa 2- 3 saat dinlenirse daha iyi olur.
  7. Soğuduktan sonra içerisine krema ve şantiyi ekleyip mikserleyelim. Kremamız hazır.
  8. Pandispan yapımına geçelim. Yumurtaları kırmak için 2 kap alalım sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Beyazlarını ayırırken bir damla bile sarıdan düşmemeli. Önemli püf noktası budur kabarma etkisi azalıyor. Yumurtanın beyazlarına şekerin yarısınıda ekleyip kar gibi bembeyaz olana kadar çırpalım ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar kıvamlı olmalı. Uzun süre köpük köpük olana kadar çırpalım.
  9. Yumurta sarısının içine kalan şeker ve sıcak suyu ekliyoruz. Köpük köpük olana kadar çırpma işlemine devam edelim.
  10. Sıvı yağıda ekleyelim.
  11. Başka bir kapta kuruları karıştırıp 1 kez eleyip yumurta sarılı karışıma ilave edelim.
  12. Yavaş yavaş karıştırmaya devam edelim.
  13. En son yumurta beyazınıda ilave edip içten dışa doğru yavaşça karıştırıp birbirine harmanlayalım.
  14. Fırının dikdörtgen tepsisine yağlı kağıt serip tepsinin yan kısımlarını yağlayalım.
  15. Kek harcımızı döküp tepsiyi masaya 1- 2 kez vuralım.
  16. Önceden ısıttığımız 170 derece fırına verelim.
  17. 35 dk boyunca kapağı asla açmayın.
  18. Kabardıktan sonra kürdan kontrolü yapıp fırından alalım.
  19. Sıcaklığı gidince şekil verelim. ((hangi harften yapacaksanız o harfi a3 boyutunda kırtasiyelerden çıkarttırabilirsiniz. )) b harfini kek üstüne tutturup kalıbını çıkartım.
  20. İp ile ortadan ikiye ayırdım dilerseniz 3 katta yapabilirsiniz.
  21. Keki taban üstüne alıp süt ile ıslatalım.
  22. Arzu ederseniz sıvı krema ve tablet çikolata ile benmari usülü bi ganaj hazırlayıp kek üstüne gezdirebilirsiniz extra bi lezzet verecektir.
  23. Kremamızı yıldız duy ucu ile kek üstüne sıkalım.
  24. İçerisine meyve koyup diğer kata geçelim.
  25. Keki tekrar sütle ıslatıp ganaj gezdirelim.
  26. Kremayı daha düzgün şekilde sıkıp dilediğimiz gibi meyvelerle süsleyebiliriz.
  27. Çocuğunun ismi ne ise o harflerden kurabiye yapıp onlar ilede süsleyebilirsiniz.
  28. Dolapta yaklaşık 2 saat dinlendirin. Yiyenlere afiyet şifa olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın