Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Üzümü ılık suda bekletip süzün.
Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın. Karanfil, ceviziçi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ilave edip karıştırın.
Kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün. Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Şefin Yorumu : Osmanlı sofrasının ziyneti sayılan tatlıların lezzeti ve çok spektrumu dünyaca öğreniliyor. Muhtelif helvalar, kuruyemişli, kaymaklı ve sütlü tatlılar, özellikle Türk lokumu ve baklava günümüzde de yabancıların alkışını topluyor. Afiyet olsun.