Bir tencereye tereyağı, ayçiçeği yağı ve unu alıp orta ateşte fazla sarartmadan 4-5 dakika kesintisiz karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp sütü yavaş yavaş ilave edin ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Karışımı ikiye dağılın. Her ikisine de 4 ’er yemek kaşığı şeker ilave edip pişirin ve ocaktan alın. Bir kısmına vişne suyunu ilave edin ve karıştırın. öbürüne de vanilyayı ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının içine streç folyo yayın. Kalıbın ortasından başlayarak bir kepçe beyaz muhallebi, bir kepçe vişneli muhallebi dökerek tüm muhallebi bitinceye kadar aynı operasyonu yineleyin. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve birkaç saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.