Marul ve roka yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. Kocaman doğrayarak bir tabağa alın.
Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölüp salatanın üzerine yerleştirin. Biber turşusu ve darı tanelerini de salataya ekleyin.
Bir kasede hardal, yoğurt, mayonez, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Susamları tavada kavurun. Sosa ilave ederek salatanın üzerine dökün. Servis yapın. Afiyet olsun.
Hardal Soslu Yeşil Salata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tarife başlamadan evvel marul ve roka yapraklarını, ılık sirkeli suda bekletin. Ardından yaprakları bol suda durulayın ve süzün.
Kiraz domates yerine, olgun ve sulu büyük domateslerden de kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız sosu, salatayı servis edeceğiniz zaman ilave edin ve karıştırın.
1 Porsiyon Hardal Soslu Yeşil Salata Kaç Kalori?
Hardal soslu yeşil salatanın bir porsiyonu, takribî 60 kaloridir. Düşük kalorili olduğu için, perhiz listelerinde ara öğün olarak harcanabilir.