Hardal Soslu Ton Balığı Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 450 g taze patates
- 450 g yeşil fasulye
- 300 g ton balığı
- 1/2 kase çekirdeksiz yeşil zeytin
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık hardal
- 1 kaşık limon suyu
- Tuz, karabiber
- Limon dilimleri, maydanoz ve ekstra zeytin
Hardal Soslu Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patates ve fasulyeyi haşlayıp süzün. Başka bir kapta zeytin, hardal, zeytinyağı, limon suyu tuz ve karabiberi iyice çırpın.
- Kullanacağınız ton balığının yağını salatada kullanmak için ayırın.
- Patates, fasulye ve ton balığını 4 değişik servis tabağına paylaştırın. Üzerlerinde zeytinli sosu gezdirin.
- Limon dilimleri, maydanoz ve yeşil zeytin taneleri ile beraber süsleyin.
- Hardal soslu ton balığı salatasını, konut üretimi hoşaf ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hardal Soslu Ton Balığı Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel fasulyeleri ılık suda bekletin. Böylece daha acele yumuşayacaktır.
- Ton balığını, kesme tahtasına alarak ufak parçalar haline getirin.
- Salatanın sosunu, servis esnasında ilave edin. Aksi takdirde suyunu salarak kıvamı bozulacaktır.
- Dilerseniz, çeri domates ve darı ile daha zengin bir salata hazırlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Hardal Soslu Ton Balığı Salatası Kaç Kaloridir?
Hardal soslu ton balığı salatasının bir porsiyonu, takribî 180 kaloridir. İçeriğinde bir hayli mineral barındıran ton balığı salatasını, perhiz listelerinize ekleyebilirsiniz.
Ana yemeklerin yanında veya perhiz listelerinde sunabileceğiniz pratik salata tarifleri mi arıyorsunuz? Sofralarınıza renk katacak nefis börülce salatası tarifine göz atmayı unutmayın.