Malzemeler
Şerbeti için
Kızartmak için
Üzeri için
Şerbeti için, su ile şekeri kaynatın. Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave ederek tekerrür kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Tencereye su ve yağı aktarıp kısık ateşte yağ eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya yakın un ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları ilave ederek karıştırıp 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ufak parçalar koparıp elinizle ortası delik yuvarlaklar hazırlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti çekince, üzerlerine file Antep fıstığı serperek servis yapın.
Soğuyunca sertleşeceğinden dolayı ılıkken servis yapmanızı öneririz.