Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hanım Göbeği

Hanım Göbeği

Hanım Göbeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1.5 su kadehi su
  • 2 su kadehi un
  • 3 yumurta

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • File Antep fıstığı

Hanım Göbeği Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su ile şekeri kaynatın. Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave ederek tekerrür kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Tencereye su ve yağı aktarıp kısık ateşte yağ eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya yakın un ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları ilave ederek karıştırıp 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ufak parçalar koparıp elinizle ortası delik yuvarlaklar hazırlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti çekince, üzerlerine file Antep fıstığı serperek servis yapın.

Soğuyunca sertleşeceğinden dolayı ılıkken servis yapmanızı öneririz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın