Derin bir yoğurma kabının içine sırasıyla; eritilip ılınmış tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve su ilave edin. Unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlenmeye vazgeçin. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezelerin üzerine un ve nişasta karışımı serpiştirerek ince yufkalar halinde açın.
Yufkanın üzerine 1-1.5 yemek kaşığı ceviz içi serpiştirin. Yufkanın bir ucunu, yufkanın yarısına gelecek şekilde üstüne katlayın. Öteki ucu da, direnen yufkanın ucuna dokunacak şekilde yeniden yufkanın üstüne katlayın. Böylece bir dikdörtgen elde edeceksiniz. Sabretmiş yufkayı aşikar bir bıçakla 7-8 cm eninde parçalar halinde kesin. Her bir hamur parçasını, kenarlarından yakalayıp iki parmak arasında sıkıştırarak fiyonk biçimine getirin. Derin bir tavaya bol ölçüde akışkan yağ koyup kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızartın.
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyarak karıştırın ve ocağın üzerine alın. Su ve şeker kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. Şerbet koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Kızaran hamurları ılık şerbetin içine atıp, 15-20 dakika bekletin. Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini kocaman çekilmiş ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.