Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hamur Tatlısı

Hamur Tatlısı

Hamur Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi un

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Kocaman çekilmiş ceviz içi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ramazan davetlerinde davetlilerinize sunacağınız hoş bir tatlı. Su, şeker ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya vazgeçin. Yumurta, yoğurt, un ve kabartma tozunu bir kasede çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı agresif yağa dökün. Yağın içinde süratli hareketlerle kenarlarını spatula ile kare olacak biçimde düzenleyin. Hamur altın rengi alıncaya kadar kızartıp şerbetin içine atın. 10 dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine kocaman çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın