Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması Tarifi

 

Hamur Kızartması Tarifi için malzemeler

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kadehi sıvıyağ

Hamur İçin

Su

Un alabildiğine

Yarım Yaş Maya

 

Hamur Kızartması Tarifi

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi için tıklayınız. 

Hamuru yapacağımız kaba yeteri kadar su, tuz ve suyu ilave edelim ve karıştıralım.

Hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.

Mayalanması için 1 saat yeterli olacaktır.

Mayalandıktan sonra hamurdan parçalar alıp fotoğraftaki gibi biçim verelim.

Kızartma yapacağımız tavaya , sıvıyağ ilave edelim ve kızmasını bekleyelim.

Kızan yağa biçim verdiğimiz hamuru alalım ve kızarmasını bekleyelim.

İç hamurunun da pişmesi için çatal takviyesiyle içine daldıralım.

Ters çevirip öbür tarafı içinde aynı şeyleri uygulayalım.

Servis tabağına yağını sürüklemesi için peçete yerleştirelim.

Tencereden yağda kızarmış hamuru alalım ve tabağımıza koyalım. Afiyet olsun.

BAŞKA BİR TARİF:

Hazır hamur kızartması

1 ekmek hamuru

1 kase su

Kızartmak için

Akışkan yağ

Yapılışı

Hazır hamuru avucumuzun içerisini suyla ıslatıp açarak kızartalım. Kızartma için yağın agresif ve bol olmasına itina gösterelim. İki taraflı kızartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın