1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kadehi sıvıyağ
Hamur İçin
Su
Un alabildiğine
Yarım Yaş Maya
Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi için tıklayınız.
Hamuru yapacağımız kaba yeteri kadar su, tuz ve suyu ilave edelim ve karıştıralım.
Hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Mayalanması için 1 saat yeterli olacaktır.
Mayalandıktan sonra hamurdan parçalar alıp fotoğraftaki gibi biçim verelim.
Kızartma yapacağımız tavaya , sıvıyağ ilave edelim ve kızmasını bekleyelim.
Kızan yağa biçim verdiğimiz hamuru alalım ve kızarmasını bekleyelim.
İç hamurunun da pişmesi için çatal takviyesiyle içine daldıralım.
Ters çevirip öbür tarafı içinde aynı şeyleri uygulayalım.
Servis tabağına yağını sürüklemesi için peçete yerleştirelim.
Tencereden yağda kızarmış hamuru alalım ve tabağımıza koyalım. Afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
Hazır hamur kızartması
1 ekmek hamuru
1 kase su
Kızartmak için
Akışkan yağ
Yapılışı
Hazır hamuru avucumuzun içerisini suyla ıslatıp açarak kızartalım. Kızartma için yağın agresif ve bol olmasına itina gösterelim. İki taraflı kızartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.