Hamsilerin kılçıklarını arınıp hoşça yıkayıp tuzlayalım ve süzgece koyalım suyu iyice süzülsün pirincimizi tuzlu ılık suda nemlendirelim.
Pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
Tencereye akışkan yağ ile fıstıkları koyup kavurmaya başlayalım rengi hafifçe dönünce ince doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim sonra kocaman rendelenmiş havucu da ilave edelim tereyağı ve pirinçi de ilave edip kavurmaya devam edelim.
Pirinçte kavrulunca 2 kadeh sıcak su ilave edip pilavımızı suyunu sürükleyene kadar pişirelim diri bir pilav olacak altını kapatınca ince doğranmış maydanozları ilave edelim. Balıklar ile pişince bütün oluyor.
Akışkan yağ ile yağladığımız tavaya balıkların dış tarafını mısır ununa daldırıp tavaya yerleştirelim kesintisiz dizelim kenarları tavanın dışına gelecek biçimde olsun.
Pilavı dikkatlice balıkların üstüne yerleştirip sıkıştıralım kenara sarkan balıkları üstüne kapatalım ve üzerinide balık ile kaplayalım dış tarafı mısır ununa daldırılmış olacak.
Sonra ocak üstünde çevire çevire pişirelim altı kızarınca bir tabak veya bir kapak yarımı ile çevirelim diğer tarafını da kızartalım dışı çıtır çıtır hamsili pilavımız hazır afiyet olsun.