Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,11
Hamsili Pilav (Tam Zamanı)

Hamsili Pilav (Tam Zamanı)

Tarifin Hikayesi

Hamsili Pilav (Tam Zamanı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kılçığı temizlenmiş hamsi
  • 2 su bardağından az eksik pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı dolusu kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Hamsili Pilav (Tam Zamanı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi ılık suda bir saat kadar ıslatalım.
  2. Balıkları bol suda yıkayıp iyice süzelim.
  3. Soğanları doğrayıp sıvı yağda iyice soteleyelim.
  4. Pirinçi süzüp soğana ekleyelim beş dakika kadar kavuralım. Baharatları ekleyelim.
  5. Kapağını kapatıp pirincimiz dinlenirken biz balıkları tavamıza dizelim.
  6. Altı geniş yapışmayan tavaya ortadan başlayıp yuvarlak şekilde balıkları sıkça dizelim.
  7. Tavanın kenar kısmınada balıkların yarısı alta yarısı üst kata katlanacak şekilde koyalım.
  8. Alt sırası dizmesi bitince kavurduğumuz pirinçi balıkların üzerine koyup kaşıkla iyice düzeltelim.
  9. Kenardaki balıkları pirinçin üzerine katlayıp tekrar ortadan başlayıp üs katıda sırayla her tarafına balıkları dizelim.
  10. Suyunu koyup ocağın büyük güzünde kısık ateşte pirinçler suyunu çekip tavanın altından hafif balıkların kızarma sesi gelince altını kapatalım.
  11. Biraz dinlendikten sonra balığımızı ters çevirip limon eşliğinde servis yapalım.
  12. Arzu eden fırındada ağzı kapalı pişirebilir.
  13. Ocakta piştikten sonra da üzerini kızarmak için fırının üst ayarında beş dakika kadar kızartabiliriz afiyet sıhhat olsun 👌🌸.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın