Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,25
EURO
%0,38
ALTIN
%0,10
BIST
%0,07
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 26.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Balık ve Deniz Ürünleri
»
Hamsili Pilav (Abimin Ellerinden)
Facebook
Twitter
Google+
5 Şubat 2023
0
53
+
-
Hamsili Pilav (Abimin Ellerinden)
Hamsili Pilav Ağabeyimin Ellerinden Tarifi İçin Malzemeler
1.5 kilogram hamsi
2.5 su kadehi pirinç
2.5 su kadehi sıcak su
4 tane kuru soğan
1/2 yarım çay kadehi zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 yarım demet maydanoz
1/2 yarım demet dereotu
Karabiber
Tuz
Yeni bahar
Nane ve isteye bağlı baharatlar
Hamsili Pilav Ağabeyimin Ellerinden Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinci yıkayarak 15 dakika kadar suda bekletelim.
Soğan ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayalım.
Pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve fıstıkları içerisine atarak kavuralım.
Yemeklik olarak doğradığımız sarımsak ve soğanları ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Islatmış olduğumuz pirinçleri süzüp yıkayalım ve tavanın içine ilave ederek kavuralım.
Kuş üzümün ve sıcak suyu ilave edelim.
Pilav piştikten sonra içerisine baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave ederek karıştıralım.
Hamsilerin kılçıklarını arınarak bol suda yıkayalım.
Orta boy bir borcamı yağlayıp dibini unlayalım.
Borcamın ortasından başlayarak hamsilerin parlak olan kısımları dışta kalacak biçimde tepsiye düzgün bir biçimde dizelim.
Hamsilerin üstüne hazırladığımız pilavı dökerek hoşça içerisine yayalım.
Borcamın kenarından sarkan hamsileri içe doğru katlayalım.
Kalan hamsileri pilavın üstünü örtecek biçimde kapatalım.
Hazırladığımız hamsili pilavın üstünde yarım çay kadehi zeytinyağı dolaştıralım.
Evvelden ısıttığımız 200° fırında hamsileri kızarana kadar pişirelim.
Tahminen 25-30 dakikada pişiyor. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
İlginizi Çekebilir
Hamsi Tava
Fırında Levrek Tarifi
Fırında Levrek
Önceki Yazı
Ton Balıklı Şakşuka
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamsi Tava
Fırında Levrek Tarifi
Fırında Kaya Levreği
Fırında Balık (Herkes Nasıl Yaptığınızı Soracak)
Mücver Tadında Somon Köfte
Nefis Sardalya Kızartması
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı