Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,38
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %0,07
Hamsili Pilav (Abimin Ellerinden)

Hamsili Pilav (Abimin Ellerinden)

Hamsili Pilav Ağabeyimin Ellerinden Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilogram hamsi
  • 2.5 su kadehi pirinç
  • 2.5 su kadehi sıcak su
  • 4 tane kuru soğan
  • 1/2 yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1/2 yarım demet maydanoz
  • 1/2 yarım demet dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yeni bahar
  • Nane ve isteye bağlı baharatlar

Hamsili Pilav Ağabeyimin Ellerinden Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayarak 15 dakika kadar suda bekletelim.
  2. Soğan ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayalım.
  3. Pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve fıstıkları içerisine atarak kavuralım.
  4. Yemeklik olarak doğradığımız sarımsak ve soğanları ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  5. Islatmış olduğumuz pirinçleri süzüp yıkayalım ve tavanın içine ilave ederek kavuralım.
  6. Kuş üzümün ve sıcak suyu ilave edelim.
  7. Pilav piştikten sonra içerisine baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave ederek karıştıralım.
  8. Hamsilerin kılçıklarını arınarak bol suda yıkayalım.
  9. Orta boy bir borcamı yağlayıp dibini unlayalım.
  10. Borcamın ortasından başlayarak hamsilerin parlak olan kısımları dışta kalacak biçimde tepsiye düzgün bir biçimde dizelim.
  11. Hamsilerin üstüne hazırladığımız pilavı dökerek hoşça içerisine yayalım.
  12. Borcamın kenarından sarkan hamsileri içe doğru katlayalım.
  13. Kalan hamsileri pilavın üstünü örtecek biçimde kapatalım.
  14. Hazırladığımız hamsili pilavın üstünde yarım çay kadehi zeytinyağı dolaştıralım.
  15. Evvelden ısıttığımız 200° fırında hamsileri kızarana kadar pişirelim.
  16. Tahminen 25-30 dakikada pişiyor. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın