Bir tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup küçük küçük doğranmış soğanları koyup biraz kavurdum.
Üzerine yıkanmış 1. 5 su bardağı pirinci ekleyip kavurmaya devam ettim.
Üzerine nane karabiber tuz ekleyip üzerine sıcak suyu ekledim.
Bir kasede üzerine sıcak su koyduğum kuş üzümlerini de ekledim ve pişmeye bıraktım. Kısık ateşte.
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkardım ve bir güzel yıkadım.
Güveçleri tereyağı ile açık kalmayacak şekilde yağladım ve mısır ununa bulmadığım hamsileri dizdim. ( hamsileri bir birinin üzerine gelecek şekilde sık dizin çünkü pişince küçülür ve açılır)
İçine yaptığım iç pilavı koydum ve üzerinde açık yer kalmayacak şekilde hamsi ile kapattım.
En son üzerine tereyağı parçaları bırakıp daha önceden ısıtılmış fırına verdim ve güzelce kızarana kadar 200 derecede pişirdim deneyenlere afiyet olsun 🥰🥰 (bu ölçüler ile 5 adet güveç çıkıyor)