Hamsi Pilavı Birde Böyle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo hamsi
1.5 su bardağı pirinç
1 paket kuş üzümü
Yarım su bardağı haşlanmış mısır (tercihe göre)
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket margarin
Hamsi Pilavı Birde Böyle Deneyin Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinci sıcak suya koyup 20 dk bekletin, pirinç beklerken hamsileri kılçıklarından temizleyip güzelce yıkayın.
Bir paket kuş üzümünü de suya koyun ve beş dk suda bekletin.
Güveç kaplarını margarin ile güzelce yağlayın ve hamsileri pulları dışa gelecek şekilde kaplara dizin. Bu işlemleri yaparken 20 dk geçmiş olacaktır.
Şimdi pilavınızı yapmaya başlayın. Bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağı tencerenin alın ve eritin üzerine süzdüğünüz pirinçleri alın ve güzelce kavurun.
Üzerine kuş üzümü, mısırları ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra tuzunu da ekleyin ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilavınız piştikten ve on dk dinlendikten sonra yenibahar ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Yağlayıp hamsileri dizdiğiniz güveç kaplarına bölüştürün ve hamsilerin dışa sarkan kısımlarını içe doğru kapatın.
Orta kısımda kalan boşlukları da artan hamsilerle kapatın üzerlerine birer yemek kaşığından az margarin koyun ve limonda 😉 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin. Afiyet olsun 🙂