Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Hamsi Pilaki

Hamsi Pilaki

Hamsi Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım limon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Tuz
  • Yarım çay kadehi su
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hamsi Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Takviyeli fırın kabına yıkanıp arınılmış hamsileri tepsiye dizin.
  2. Kuru soğanı doğrayıp üzerine yayın .
  3. Domatesi dilimleyip üzerine koyun .
  4. Yarım limonu dilimleyip üzerine koyun.
  5. Doğradığımız maydanozu koyun.
  6. Yarım çay kadehi akışkan yağ ,yarım çay kadehi su ,2 tatlı kaşığı domates püresi ,tuzunu ilave edip karıştırın .
  7. Hamsi pilakinin üzerine dökün.
  8. 175 -180 derece fırında pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın