Hamsileri alırken dikkat edin kesinlikle taze ve kocaman hamsi olsun. Kılçıkları ile beraber hoşça arınalım.
Yıkayın ve suyunu suzmesi için kenara alın.
İç harcı için ince ince doğranmış tam malzemeleri tuz ve biberini ilave edip hoşça karıştırın.
Hamsileri mısır ununa bulayıp, çay tabağına 5 er adet dizin.
Ortasına çok olmayacak biçimde 1 yemek kaşığı harç ilave edip, hamsileri kapatın.
Tabaktan elinizle ters çevirip servis tabağına koyun.
Cok bol olmayacak biçimde sararsanız açılma yapmıyor evham etmeyin.
Tavaya yarım çay kadehi kadar akışkan yağı alın, yağ kızınca hamsi çiçeklerini ilave edin ve altlı üstlü kızartın.Hepsi bu kadar, yapanlara şimdiden afiyet olsun.