Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %-0,88
  • BIST
    %-0,51
Hamsi Buğulama (Tavada)

Hamsi Buğulama (Tavada)

Tarifin Hikayesi

Hamsi Buğulama (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg hamsi
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane limon
  • Bir tutam maydanoz
  • Yeteri miktarda tuz ve sıvı yağ

Hamsi Buğulama (Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin kılçıklarını alarak temizleyip yıkayalım, tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvı yağ koyalım ve iki tane yaprak gibi açılan hamsiyi iç kısımları içe gelecek şekilde üst üste koyup dizelim,( ben bu şekilde iki kat dizerek hazırladım yani dört tane üst üste hamsi gelmiş oluyor)
  2. Üzerine ikiye bölünüp doğranmış kuru soğanı dizelim.
  3. Kabuğu soyulmuş limon dilimlerini dizelim (limon kabuğunun beyaz kısmı acılığını bırakmaması için kabuğunu soyuyorum)
  4. Üzerine maydanozu da koyup en küçük ocakta yüksek ateşte kaynayana kadar pişirelim, kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.
  5. Pişme esnasında sulanacaktır, suyunu çektikten sonra pişmiş demektir ocaktan alıp servise hazırlayabilirsiniz, ben sade pirinç pilavı ile servise hazırladım (ben suyunu çektikten sonra altta kalan hamsileri hafiften kızartıyorum) 🌹afiyet olsun 🌹

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın