Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 1 minik çay kadehi akışkan yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet patates
  • Yarım limon

Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin kafalarını koparıp ayıklayalım. Dilerseniz kılçıklarını da çıkarabilirsiniz.
  2. Ayıkladığımız hamsileri yıkayalım, tuzunu atıp karıştıralım. Üzerini streçlediğimiz kapta buzdolabına kaldıralım müddetiniz varsa 2-3 saat bekleyip tuzunu sürüklerse daha hoş olur
  3. Hamsileri fırın tepsimize alalım, yağını ilave edip azıcık karıştıralım.
  4. Muntazamca yaydığımız hamsilerin üzerine patates ve limonu dilimleyip dizelim.
  5. 200 derece fırında üzeri azıcık kızarıncaya pişirelim.
  6. Ben bu kere ilave etmedim ama tepsiye aldığınızda kırmızı toz biber ilavelerseniz daha hoş kızaracaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın