Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,17
Hamsi Buğlama

Hamsi Buğlama

Hamsi Buğlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 büyük boy havuç
  • 1 tane limon
  • 3 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hamsi Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerimizin kılçıklarını çıkarıp arınıyoruz ve ardından hoşça deviriyoruz.
  2. Sonrasında iki hamsiyi iç içe gelecek biçimde yapıştırıyoruz.
  3. Fırın tepsimize yağlı kâğıt seriyoruz.
  4. Kabuklarını ceddip yıkadığımız patatesleri ince bir biçimde ulusa ulusa doğrayıp tepsinin en altına diziyoruz.
  5. Üzerine dilimlenmiş havuçlarımızı diziyoruz.
  6. Ulusa ulusa doğranmış soğanlarımızıda dizdikten sonra hamsilerimizi diziyoruz.
  7. Son olarak üzerine limon dilimlerinide dizelim.
  8. Zeytinyağı,tuz ve pul biberide attıktan sonra 180 derece ısınmış fırınımızda takribî yarım saat pişirip servis tabağımıza alalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın