Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,07
  • BIST
    %0,94
Ham Yağ Tatlısı

Ham Yağ Tatlısı

Ham Yağ Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • Aldığı kadar un
  • Toz Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su

Ham Yağ Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz ham yağ tatlısında. Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya vazgeçin.

Tereyağını hafif eritin. Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine parmak daldırarak biçim verin. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine dolaştırarak dökün. Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın